Tocanita de pui ca la mama acasa

de RuxyRux in Pui, 9 Feb 2011 | 72635 vizualizari

 

Este printre primele mancaruri pe care am invatat sa le fac de la mama...si e atat de simpla, insa totodata atat de delicioasa ca te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti mari de pui
  • 6 cepe potrivite
  • 2 ardei capia rosii
  • 3 rosii
  • o lingurita boia dulce
  • sare dupa gust
  • piper
  • o lingurita zahar
  • patrunjel decor
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri bulion rosii(  de preferat facut in casa)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui ca la mama acasa:

Pieptul in taiem in bucatele.
Ceapa o tocam marunt. Tocam fasiute ardeiul, taiem in bucati rosiile.
Incingem putin uleiul in cratita, adaugam ceapa si o lasam doua trei minute sa se inmoaie, adaugam si doua trei linguri de apa. Punem ardeiul, rosiile si pieptul de pui. Mai lasam cinci minute acoperit, apoi adaugam apa sa acopere si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand este aproape gata puiul( cam dupa 40-45 de minute), punem bulionul, sarea, piperul, zaharul, boiaua si potrivim gustul. Mai lasam sa fiarba la foc mic si cand puiul este facut si zeama a scazut suficient astfel incat mancarea sa aiba un sos bun oprim focul si servim cu mamaliguta si ardei iute( desigur daca suntem amatori). Decoram cu patrunjel verde. Aceasta mancare este o incantare...aromata si atat de gustoasa...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu legume mexicane si fasole fideluta